fredag 14 april 2017

I belive Trump policy more than Obamas....

Det händer saker i världen.
I och med att USA fick en icke PK president, herr Trump, har det spekulerats hur många dagar han kan överleva som president. Hans valkampanj var en fars enl. svenska betraktare, men han talade direkt till väljare med klarspråk. Många löften var det.
Nu har några månader gått, och ingen kan säga att han inte har försökt att uppfylla sina vallöften. Tvärtom. Han kör med gasen i botten. Precis som han aviserade. Först lite inrikes, men numera även utrikes. 
Det är där det blir spännande. Mångas tro var att USA slutar att leka världspolis, men det blir precis tvärtom. Han Trump inser att det går inte att isolera sig i USA utan onskan letar sig även dit om man inte tar itu med skurk stater. Individer är svårt att hindra, men de kan samtidigt inte organisera större aktioner mot USA som en stat kan. Därför blir det raka puckar mot Nordkorea, Ryssland, Iran och några till.
Det finns alltid små maktmänniskor i världen som spårar ur och blir berusade av makten. Därefter vill de bli historiska genom stordåd.
Putin, Erdogan, Kim Un är sådana personer, för att inte tala om prästerskapet i Iran. Rena medeltidsfasoner.  Dessa personer förstår bara våld och styrka. Herr Trump kommer visa dem muskler och förmåga. Han måste tyvärr göra mer än bara antyda, därför att hans förgångare Obama gav onskan fria tyglar och förvärrade situationen i världen. Tänk alla dessa flyktingsströmmar som konflikterna orsakat för att inte tala om mänskligt lidande.
I Sverige förblir denna nya politik obegriplig då man förstår inte här hur onda, hänsyslösa människor tänker och agerar. Men Trump gör det. Han har lärt sig det från affärsvärlden där det råder hårda villkor och naiviteten kommer man inte långt med.
2017 och 2018 blir intressanta år, och jag tror att Nordkorea liksom Syrien får nya ledare. Om även Krim problemet tas om hand skulle inte förvåna mig alls, lika lite om Putin ersätts med demokrati som ryssarna så väl behöver.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar